onsdag 30 november 2011

Kan inte sova




Just nu ligger jag i sängen men kan inte sova. Det är några saker som gnager i mig. Här är några av tankarna som snurrar runt i mitt huvud:

  • Hur ska jag kunna ta igen allt skolarbete som jag missat under den tid jag är sjuk?
  • När ska jag bli frisk från den här dumma influensa-liknande saken jag har? Nu har det faktiskt gått mer än en vecka! Ligger fortfarande hemma och väntar på att det ska bli bättre...
  • Kommer jag kunna sova i natt, eller kommer det bli som natten till idag, då jag fick en hostattack som varade typ halva natten?
  • Kommer det vara jobbigt på SCÄ i morgon när det är vikt för första gången på länge?
  • Hur kommer det bli med min nya psykolog? Kommer hon vara lika bra som den förra eller lika hemsk som den förr-förra?
I-landsproblem, jag vet...

_lotta

söndag 27 november 2011

1:a advent

Här sitter jag just nu 
Mitt fina adventsljus som jag köpte på NK igår!


Åh, första advent. Hur härligt är det inte? Älskar alla miljarder ljus man får tända.

Okej. Det har varit lite dött här på bloggen den här veckan. Men jag har ju faktiskt en anledning, jag har (och är fortfarande) sjuk. Men snart är jag frisk!!

Idag åt jag en (eehh kanske liiite med än en...) pepparkaka! Det var så himla gott.  Vi gör alltid (och kommer alltid att göra) egen pepparkaksdeg. Det är så himla enkelt! Man blandar alla ingridienser i en bunke, ställer in bunken i kylskåpet och – TADA! Du har dig en pepparkaksdeg! (Som för övrigt är mycketmycketmycket godare än den man köper). 



tisdag 22 november 2011

Sjukling

Hej från en tjej under en ullfilt, stickade sockor, tjocka mjukisbyxor som fortfarande fryser. Ja, ni gissade rätt, jag har blivit sjuk. Vaknade upp med världens huvudvärk, illamående och feber. Men jag var ändå tvungen att gå upp klockan 7 för att åka till skolan, för idag hade vi (äntligen) möte med SYV, min mentor, skolsköterskan och mamma och pappa. Det gick bra. Vi bestämde att jag ska stryka fyra kurser i år; biologi, fysik, spanska och idrott. Det känns faktiskt redan mindre stressigt. Så det var bra att det äntligen blev av, mötet var egentligen tänkt att vara för en månad sedan. Men bättre sent än aldrig som man säger!

Det här lyssnar jag på i kväll

_lotta

fredag 18 november 2011

Never Stop

Sitter i soffan och myser till Idol (och ja, jag vet att det bara är 12-åriga tjejer som tittar på Idol, men jag tittar endast för att det är en tjej som gick på AF (min gamla skola) som är med, Molly. Så rösta på henne vetja!) och äter Never Stops. Jag förstår nu varför de heter just Never Stops; det är verkligen omöjligt att sluta äta dem. Men gott är det! Hur har ni det i kväll?

_lotta

tisdag 15 november 2011

Vilka är ni?

Bild lånad från Weheartit.com
Åh ni anar inte hur glad jag blev över att jag fick sådan respons i förra inlägget! Ni gör mig så himla glad när ni kommenterar! Och på tal om er, så undrar jag en sak. Vilka är ni? Är det någon av er läsare som inte känner mig? Eller är det bara mina vänner som läser den här bloggen? Skulle vara kul att veta! Så kan ni inte snälla berätta? Är så himla nyfiken på vilka ni är.


måndag 14 november 2011

Ikväll...

...ska jag bädda ner mig i sängen och titta på film. Kick-Ass tror jag att det blir. Har inte sett den förut. Är det någon av er som har det? Är den bra/ dålig? Let me know!
...ska jag äta något gott till kvälls-mellis. Kanske blir det en bulle och té?
...ska jag somna i mina flanell-lakan och sova längelängelänge. Jag har nämligen en grej jag ska göra i morgon förmiddag, och får därför sova ut (♥). Jag ska intervjua barn på det dagiset där jag praktiserade i somras. För i svenskan så håller jag (och två andra) på med ett projekt; barns språk och hur det utvecklas! Åh jag ser verkligen fram emot att få intervjua dem!

Ja, jag gillar "färgpenna"-effekten på photo booth. Märks det?

Nu avslutar jag det här inlägget med en "jag-är-en-stor-bloggare-med-många-läsare"-fråga som säkert ingen kommer svara på: vad ska ni göra i kväll?

lördag 12 november 2011

Svar på kommentar

Tänkte att jag skulle svara på en fråga jag fick in för ett tag sedan.


Äter du samma mat som din familj eller får du annan "smalare" mat?
Av Anonym på FRÅGESTUND! på 2011-10-16


Svar: Nej, jag äter inte smalare mat än de andra i min familj. Har aldrig gjort det, inte ens när jag var som sjukast. Mina föräldrar har aldrig velat göra något som främjar sjukdomen. Och genom att inte äta "normal" mat gör man liksom ett undantag för den som är sjuk, och då kommer det bara bli ännu fler hinder att komma över när man ska bli frisk.

Hoppas det var ett bra svar! Kram på dig!

_lotta

fredag 11 november 2011

11-11-11

Episkt datum. Ännu mer episkt var det 11 minuter över 11 på svensklektionen då alla i klassen räknade ner och hoppade och skrek när klockan slog det episka slaget. Coolt att man har fått uppleva det.


Annars då? Jo jag sitter i soffan med mamma och pappa, äter lite Geisha (galet gott! Jag fattar inte hur jag har kunnat förbjuda mig själv att äta det i två år?!?!?) och tittar på "Vem vet mest". Kanske inte det optimala sättet att tillbringa en fredagskväll på, men det är mysigt och det räcker för mig!

_lotta

tisdag 8 november 2011

Fly me to the moon




Jag har ju egentligen inte så mycket att skriva. Maten går bra. Jag klarar av mina läxor och kan äta en eller två godisar utanför matschemat utan att världen faller samman. Det går bra nu. Men med allt detta ansvar och all självständighet kommer en viss ångest. Ätstörningsmonstret skriker och sparkar och försöker av alla krafter hålla sig kvar i huvudet. Det skriker: "lämna mig inte! Du kommer bli fet och ful utan mig! Jag har funnits vid din sida i tre år, hur fan ska du klara dig utan mig??!" Men sån tur är så har jag en grymt bra psykolog som har lärt mig att ifrågasätta det som ätstörningsmonstret säger. Ungefär kan en sån konversation se ut:

"Du kommer bli fet och ful utan mig!"


"Jaha... och vad grundar du det på?"

"Jag är det enda som håller kontroll på dig! Utan mig har du ingen kontroll över hur mycket och vad du äter"


"Hur ska jag kunna lita på att det som du säger stämmer? Har någonsin något av det du sagt stämt? Du sa att jag skulle bli lycklig om jag gick ner i vikt, jag gick ner i vikt, men blev jag lyckligare för det? NEJ! Du sa att alla på SCÄ ljuger, gjorde de det? NEJ! Du sa att man var olycklig och fet som frisk, alla mina vänner är friska och är de olyckliga och feta? NEJ!!!"

"........"

"Hahaha in you face."

_lotta

lördag 5 november 2011

London calling

Här kommer nu en bildkavalkad från förra helgen när jag var i London → Manchester → London igen!

Tänkte att jag skulle vara en sån där riktig bloggare och ta en "dagens outfit-bild", men ljuset blev inte så bra...
En bättre bild! Fin krage, eller hur?

Hej hej


Hotellet där vi bodde i London

Fina blommor

Efter en två timmar lång tågresa och två timmar shopping var jag äntligen hemma hos min kusin Becka! Åh vad jag hade saknat henne!♥

Hon har ett flipperspel hemma hos sig så självklart var vi tvungna att spela lite! Jag vann(!!!!!???!!!!!)

Becka

Jag är mycket koncentrerad när jag spelar

Dagen därpå åkte vi och bowlade


Becka

♥ 

Förvånansvärt så lyckades Becka ta en bild av de få (och då menar jag verkligen få) gångerna klotet inte rullade direkt i rännan.

Sen åkte vi hem

Fin måne

Dagen efter åkte jag tillbaka till mamma och pappa i London. Vi åkte till Covent Garden och var där hela dagen. Där fanns en Ladurée-butik, och jag som alltid velat smaka macarons! Så vi köpte en låda men tyvärr var de inte så goda. Väldigt söta.

Fin skylt

Så vi köpte en låda men tyvärr var de inte så goda. Väldigt söta.
 


Fin sko. Förra året när jag var i London med pappa gick vi och såg den här musikalen. Det var nog det mest gayiga jag sett! Verkligen inte något dåligt, mest ett konstaterande!

Fina hus

Ännu mer fina hus


Stjärnor i taket på Liberty


Det var allt!

_lotta

torsdag 3 november 2011

Tränatränaträna

Idag ska jag träna. Inte fysisk träning utan fysisk. Jag ska äta hamburgare med pommes frites. Läskigt. Men sån tur är så är det inte någon flottig hamburekedja utan en vanlig restaurang. Lydmark för att vara exakt. Är lite nervös inte för de där pommes fritesen... Men det ska nog gå bra, för det vill jag att det ska!


See ya!

_lotta

onsdag 2 november 2011

Ben & Jerry

Igår åt jag Ben & Jerry-glass. Det var gott. Jobbigt, men gott.

_lotta

tisdag 1 november 2011

Ingen tid för ceremonier

Hej och halloj! Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen, men jag har haft fullt upp! Hela förra veckan var full av prov, inlämningar, repetitioner och konsert! Sen när det äntligen blev lov drog jag till England med mamma och pappa! Först en natt i London tillsammans med dem för att sen åka vidare till Manchester för att hälsa på hos min kusin som har flyttat dit. Så jag stannade hos henne över helgen och åkte tillbaka till London på måndagsförmiddagen, där jag spenderade resten av dagen i Covent Garden och shoppade. Klockan 18 på måndagen gick planet hem från Heathrow. En mycket strålande helg! Bilder kommer upp senare.

_lotta