torsdag 6 december 2012

Julpanik

Jag gillar julen. Man kan nog till och med säga att jag älskar den. Julbak, julmusik, luciakonserter, varmt ljus i alla fönster, ja allt. Nästan.

Hysterin. Jag klarar inte av det. Julhandla till exempel. Från att känna mig lugn och balanserad till att irra runt svettig och varm, butik till butik, utan att ha någon som helst aning om vad jag ska köpa.
Då önskar jag mig bara bort från allt. Bort från all hysterisk reklam om vart man köper det billigaste kylskåpet, den billigaste mobilen, de billigaste herrstrumporna. Jag vill fly till stranden på landet i augusti, när Horsfjärden äntligen har hunnit bli varm. Sand mellan tårna och tovigt, solblekt hår. Höra det avlägsna tutandet av Utöbåten som kör ut från stora bryggan.

Men så kommer jag hem, stampar av snön från mina Dr. Martens och kliver in i hallen. Där möts jag av en doft av glögg och pepparkakor. I öppna spisen sprakar en brasa och Michael Bublés julskiva spelas.
Jag tänker att även om julen är jobbig, stressig, stundtals hysterisk, så kan nog ändå sommaren få vänta. Det här slår det mesta.

_lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar