torsdag 16 juni 2011

You'll find the happiness in yourself

Nackdelar med anorexin:
・ Extremt lite frihet (nästan ingen frihet alls)
Ångest
・ Kan förstöra förhållanden till vänner och familj
・ Du blir extremt självcentrerad
・ Du isolerar dig
・ Du tänker långsammare
・ Du upplever att allt färre saker blir roligare
・ Du kan inte bli nöjd med dig själv och sina prestationer
・ Du kan inte vara så flexibel (mat som ska ätas vissa tider och man får inte hoppa över någon måltid)
・ Du får inte träna
・ Du tänker onormalt mycket på mat, så mycket att du till och med drömmer om det

Med alla de här nackdelarna kan det ju verka konstigt att jag vill vara kvar i anorexin. Men det enda som håller kvar mig är tryggheten och rädslan om vad som kommer att hända när jag blir frisk. Vem kommer jag att bli? Är inte det här jag? Det känns ju som om det är jag, och måste jag då byta ut mig själv för att kunna bli frisk?

Var nödja med er själva. Det finns inget att vinna på att välja bort, avstå, hålla igen med. För när ni tror att det är maten ni väljer bort, är det livet ni väljer bort. 


_lotta



4 kommentarer:

  1. Hej igen, vet egentligen inte varför jag skriver det här (känns ganska onödigt men jag gör det ändå), jag vet också allt det där men kan bara inte släppa anorexin, det går bara inte

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tro mig, jag vet hur det känns. Men det kommer en dag då du inte står ut längre. För mig var det efter min det att min läkare hade tvingat mig att se min vikt och jag hade gråtit en hel dag. Då ville inte jag ha det så längre. Man behöver en vändpunkt, där man ställs inför ett vägkval. Antingen så fortsätter man gå på samma smala, tråkiga - men "trygga" - väg, eller så byter man till den okända stigen. Den är smal och full med stenar och den är ganska knepig att gå på, men ju längre man går desto plattare och bredare blir den. Efter ett tag behöver man inte ens tänka sig för när man sätter ner fötterna.

      Radera
    2. Jag har tänkt så många gånger att nu får det vara nog, men det känns som om jag inte har något på andra sidan som är värt att leva för, jag har börjat vandra på stigen men alltid vänt tillbaka igen.

      Radera
    3. Jag vet precis hur du känner. Du får jättegärna maila mig på charlotta.b@hotmail.com om du vill. kram

      Radera