tisdag 5 februari 2013

Låt oss rymma

Låt oss rymma. Bara packa varsin ryggsäck med det absolut nödvändigaste, och bara rymma. Ta första bästa flyg bort. Söder ut. Ta oss till våren och värmen. Någonstans där vi kan gå utan jackor och mössor. Någonstans där det luktar salt av hav. Någonstans utan måsten.
   Vi strosar längs gamla kullerstensgator, kors och tvärs. Irrar bort oss några gånger och köper lunch vid något litet gatustånd när våra magar börjar kurra av hunger.
   Sedan, på kvällen när cikadorna börjar spela, letar vi upp någon liten restaurang vid stranden. De serverar endast fick som är fångad samma dag. Kulörta lampor hänger i slingor ovanför våra huvuden och en sval vind får ljusen vid vårt bort att fladdra till. Tiden tycks stå stilla, klockan verkar aldrig bli senare än strax efter midnatt. Det är inte förrän servitören kommer fram och säger att de stänger som vi märker vad klockan egentligen är. Då betalar vi för oss och tar en promenad bort till den lilla piren. Där sitter vi och pratar om allt och ingenting tills det börjar ljusna. Vi vet inte vad vi ska göra nästa dag, men det behöver vi ju inte heller. Här är platsen utan måsten.

_lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar